2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis
Vienos šventės baigėsi, tad verta pradėti ruoštis kitoms :)

Mes mylime vieni kitus, artimiausius žmones, vaikus, brolius, seseris, tėvus, kaimynus, draugus, augintinius ir taip vardinčiau nesustodama :))) Mano širdis didelė ir kupina meilės :))) Tad tikiuosi ir Jūsų širdys tokios. O artėjant Valentino dienai galima kai ką ir sugalvoti, norint parodyti jog juos mes mylime.

Tad dalinuosi keletu lengvai įgyvendinamų idėjų, labai, labai saldžių idėjų.

"Cukraus gabalėliai"


Kartais malonios smulkmenos, vertesnės už brangias dovanas, nors jas taip pat neprošal gauti :)))

Šiais cukraus gabalėliais prie kavos ar arbatos puodelio galima pradžiuginti tikrai daugelį. Tad jiems pagaminti reikės: 2 valg. šaukštų cukraus, pusės arbatinio šaukštelio vandens, valgomųjų dažų šlakelio, ir formelės (aš naudojau ledo gabaliukams šaldyti silikoninę formelę).



2 valg. šaukštus cukraus, vandens ir valg. dažų šlakelį gerai išmaišome ir sudedame, paspausdami jį į formelę.
Iškarto cukraus gabalėlius išimti iš formelės man nelabai gavosi, tai aš formelę su cukrumi įdejau 30 sek. į mikrobangų krosnelę ir pakaitinau.
30 skeundžių tikrai nepavojingos jokiai formeliai, o cukrus šiek tiek sušyla ir geriau sukimba. Cukrui atvėsus nesunkiai galima jo gabalėlius išimti. Jei kažkas nepavyko, vėl galima procesą pakartoti.

"Valentino cukrinukai"

O šai ir antrasis receptas, nei kiek nesunkesnis už pirmąjį. Šiuos cukrinukus galima gaminti Valentino dienai ir tiesiog nustebinti ne vieną, o visą minią žmonių kuriuos mylite ar gerbiate. Galima gaminti ir vaišinti kaip  saldainius, ar tiesiog papuošti keksiukus, ledus ir pan.



Reikės: 1 valg. šaukšto maskarponės sūrio, 3-4 valg. šaukštų cukraus pudros ir šlakelio valg. dažų.

Viską gerai išmaišote ir gaunasi tokia minkšta lyg plastilinas masė, ją iškočiojate ir panaudoję turimas formelias išpjaustote širdeles.
Viską dedame į šaldytuvą. Šalymo laikas priklauso nuo cukrinuko dydžio ir storio (maniškiai visai nedideli, taigi jiems šalti užteko 30 min.).

Primenu jog jie be galo saldūs, tad rekomenduoju gaminti kuo mažesnius, nes nuo didelių gali ir širdis apsalti :))



0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį