2013 m. sausio 27 d., sekmadienis
Vakar gavau laišką nuo draugės Vaidos, ji kaip visuomet pilna puikiausių idėjų. O štai viena iš jų ir pačios Vaidos laiškas.


"Prieš Valentino dienos šventę naršiau visagalį googl‘ą ir nustebau, kad nieko gero nerandu, visur tik banalios raudonos širdelės ir nieko originalaus, mielo (bet čia jau kita tema). Ir štai...radusi šitą foto su bulvine širdelė, prisiminiau, kad vaikystėje tikrai štampavau su bulvėmis (tik neatsimenu ką). 


Ir štai šeštadienio rytą pradedu bulvių pjaustymą, vaikus intriguoju ir nesakau ką veiksime. Bulvių išpjaustymas visai lengvai praėjo, sunkiausia buvo formeles sugalvoti.



Sudėjau lapus, guašą, bulvinius štampukus ir supratau, kad bulvė netilps į indelį, tad teko traukti mažus indelius (manau geriau būtų vienkartiniai indeliai, bet tokių neturėjau), tad traukiau ką turėjau.

 

 Kai jau tikrai susiruošiau ir jau mintyse įsivaizdavau piešinį pamačiau, kad vaikų akys nukreiptos į mano rankas, nes jie...nesupranta ką su tom bulvėmis daryti. Kai parodžiau kokius piešinius galim su jomis daryti, visi puolėme darbuotis su bulviniais štampukais: apskritimu, kaspinuku, grybuku, kvadratu, trikampiu, širdele, mėnuliu, žvaigždute ir kitomis formelėmis. Čia jau fantazijai nėra ribų. Juk su akvarele piešti visai nesunku kai turi idėją, o su bulviniais štampukais reikia prisitaikyti prie natūralios darbo priemonės ir dar gerai pagalvoti, ką iš to trikampio padaryti. Pati su malonumu kūriau piešinius, paskui sujungdama paveiksliukus su flomasteriais. 



Vos spėjau keisti jiems švarius lapus, nes tik pradėję terlionę jie jau žinodavo koks sekantis bus darbelis ir taip begalo. Manau tokie darbeliai skatina vaikų fantaziją. Šiuolaikiškame vartojimo laikotarpyje visi pripratę viską nusipirkti „supermarkete“. Reikia iškarpyti neįprastą formelę, perkam formines žirkles, reikia štampukų perkam ir taip kaupiam kaupiam.O juk kelis kartus panaudojus visi tie reikmenys darosi neįdomūs ir guli dėžutės dugne. O čia po piešimo išmetei bulves ir sekantį kartą galim išsipjaustyti kitas formeles.
  

 Bet svarbiausia, vaikams atsiranda suvokimas kad galim pasigaminti patiems neįprastas piešimo priemones, o tokių piešinių pagalba plečiam vaikų fantazijos ribas."

Ar ne puiki, primiršta idėja, reiks ir mums greitu laiku taip paštamuoti :)))  O apie bereikalingą pirkimą, tai aš 100 procentų su ja sutinku, nes negaliu pasakyti jog mano namai nepilni niekniekių kurių kartais visai nenaudojame. Dėl to bandau taisytis :) To linkiu ir visiems. Taip bus naudingiau ne tik jūsų piniginei, bet ir linsmiau jūsų vaikams. Juk ne veltui sakoma: " Genialumas slypi paprastume".
Šaunuolė Vaida ir jos pagalbininkai :) Ačiukas jai už pasidalintą idėją, kurti ir lavinti vaikų fantaziją.
 

0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį