2013 m. sausio 29 d., antradienis
Greičiausiai esat matę pirkti, lipdukus langams. Jie naudojami kaip dekoracijos šventėms įprasminti ir namų langams papuošti.
Jie kaip plona plėvelė, kuri limpa ir atlimpa nuo lango ar veidrodžio.

Per Kalėdas būna snaigių, besmegenių, Kalėdų senelio lipdukų. Tai puiki idėja ir be to gražiai atrodo. Bet ką gi daryti norint pasipuošti langus per Valentino dieną, Velykas, įvairias valstybines dienas??? Gal šiemet ir bus galima surasti kokių širdelių, bet Lietuvos vėliavos ar Velykinių margučių lipdukų aš abejoju. Nes ir taip jie neperseniausiai atkeliavę į prekybą, o gal net daug kas nesupranta, kas tas per dalykas. O dalykas tikrai geras :)

Tad mes atradome labai lengvą būdą, kaip patiems pasigaminti tokius lipdukus langams. Aišku ne pati sugalvojau, tiesiog nusižiūrėjau ir atitaikiau produktus.

Taigi mūsų lipdukai


Pasigaminti juos gali kiekvienas ir mažas, ir didelis progai pribrendus :)

Prireiks:
 

Baltų klijų, dar kitaip sakant lipalo (naudojau "BIC", jų galima gauti beveik visose parduotuvėse, nepatarčiau naudoti lietuviško "Achemos" Lipaliuko, nes kai jį kur panaudoju, tai niekas man ir nesigauna);
Indų ploviklio (gavosi su Frosck, bet esu bandžiusi ir su Sonett);
Maistinių dažų;
Popieriaus, jei naudosite trafaretą;
Įmaučių ar sviestinio popieriaus.   

Proporcingumas būtų maždaug toks: šaukštas lipalo maišomas su puse šaukšto indų ploviklio ir įlašinama dažų

Kiek reikia tokių dažų pasigaminti, priklauso nuo jūsų lipdukų kiekio. Keliems lipdukams užtenka valgomojo šaukšto lipalo, o jei reikia visus namų langus aplipinti :), tai galima ir klijų buteliuką tokių dažų susimaišyti.

Galima piešti tiesiai ant įmautės ar sviestinio popieriaus, tai ką įsivaizduojate. Bet mums buvo patogiau pasidaryti trafaretą ir jį įkišti į įmautę. 
Darbą atlikę paliekame jį džiūti per naktį. O ryte jau galima atsargiai už kraštų imti ir nusilupti lipduką savos gamybos :) patį gražiausią ir nepakartojamą. Jį klijuoti prie lango ir grožėtis :)
  

Mes gaminome trispalves (Emilis ir Edvinas piešdami vis traukė, jog geltona spalva, tai saulė. Žalia, tai laukų spalva, o jau raudona, tai kraujas. O visa tai LIETUVA :), širdeles, ir margučius. Nors visą tai gaminome vakar, šiandien mano vyrai paprašė pakartoti :) Taigi vėl džiūsta jų menas.



Kai lipdukai atsibos, juos paprasčiausiai nuplėšite nuo lango ir išmesite. Langą šiek tiek pasivalysite ir viskas :) O kiek džiaugsmo ir kūrybiškumo bus patirta šiame procese... Sėkmės

  

 
 


1 komentarai (-ų):

Lukas Rasdauskas rašė...

Labai smagi idėja, man patinka savo vaikams duoti tokių kūrybinių užduotėlių:) Buvo sykį pamiršę, tai pamenu kaip paskutinį plakatą pagamintą išlankstė ir nustebo pamatę savo mėgstamiausius filmukų herojus.

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį