2013 m. sausio 14 d., pirmadienis
Šiandien pastebėjau jog laša po virtuvės kriaukle vanduo :( Pirmoji mintis, jog "baisuma ir vėl meistrai, kurių su žiburiu reikia ieškoti, o kai pasakai jog kokį menkniekį reikia sutvarkyti, tai ne bet kuris dar ir atvyksta". Na bet aš mergina gi ne iš medžio spirta :))) Tuoj viską išsišluosčiau ir pradėjau aiškintis iš kur varva, paskui atsisukinau vamzdžius ir t.t. Viską susitvarkiau ir be meistrų, bet pasukinėjusi vamzdžius pamačiau kokie ten jie viduje "priskretę", baisu... Kaip tik buvau išbaigusi reikalingas chemijas praplaunančias ir dezinfekuojančias vamzdynus.

Tad pasinaudojau senoviniu būdu ir pripyliau sodos ir acto į kriauklę. Viskas gerokai suputojo.
Tada dar pašveičiau pačią kriauklę ir esu tikra jog padariau didelį valymo atradimą :)))) Kam naudoti brangiausius cheminius ploviklius, jei viskas ko mums reikia yra mūsų virtuvėje ir kainuoja centus. O rezultatas toks pats, arba net geresnis.



Kaip štai dar vienas pavyzdys:

Dažnuose namuose yra plytelėmis išklotų patalpų (pas mane jomis išklotos grindys virtuvėje ir vonia). Gerai jai plytelės tamsios ir jų sujungimas taip pat tamsus. Bet jei tai šviesios plytelės ir jų sujungimas baltas, tai tragedija, kai ateina laikas grindų šveitimui ir sujungimų balinimui. Esu bandžiusi ir prabangiausios chemijos, ir eilinių priemonių iš prekybos centrų. Na galiu pasakyti jog pildavau viską ir keletą valandų šveisdavau tuos savo porą kvadratinių plytelėmis išklotų metrų.
Bet šiemet prieš Kalėdas pasidariau paprastą košelę iš sodos ir acto. Į ją merkiau plastmasiniais šereliais šepetį ir šveičiau. Na padirbėti vis tiek teko, bet rezultatas buvo puikus, o pastangos buvo akivaizdžiai menkesnės :)



Kai vienai draugei pasakojau apie acto ir sodos daromus stebuklus, ji patvirtino jog tokį plytelių valymo būdą jai yra rekomendavęs pats plytelių klojimo meistras. Taigi jei jau meistrai rekomenduoja, tai pulkime šveisti viską su soda ir actu, o kai pabos ir pavargsite su vaikais pažaiskite su mūsų su Edvinu išbandytu eksperimentu (soda, actas, valgomieji dažai).

O pabaigai linkiu baltos jums nuotaikos, tokios kokia pas mus dabar atėjusi žiema.
Sėdžiu prie kompiuterio, žiūriu pro langą ir negaliu atsigrožėti.



Tikra Žiemos Pasaka.....

1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Aš su šiuo gėriu vonios plyteles valau. geriausia priemonė. :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį