2013 m. kovo 26 d., antradienis
Tik keletas dienų liko iki Šventų Velykų. Jau pradedame visi juokauti, jog margučius teks ridenti ant sniego. Na ką padarysi, šaltukas gnaibo dar mūsų žandus, bet džiaugtis galime pavasarine saulute, kuri primena jog niekur pavasaris nedings, tik šiek tiek vėluoja, eidamas link mūsų per dar vis stūksančias sniego pusnis :)

Praeitą savaitę namuose buvome įsirengę, Velykinių atvirukų dirbtuvėles, kaip jas pasigaminti pasakojome "Vaiko kambaryje".

Dar besiruošiant margučių šventei, esame gaminę Velykines dekoracijas. Tam jog prisivilioti zuikį-Velykį, jis mums atneš po dovanėlę.

O šiandien pasidalinsiu dar vienu būdu, kaip galima pagaminti išmargintą popierinį kiaušinuką.

Prireiks:
  •  iš storesnio popieriaus isšsikirpto kiaušinuko modelio;
  • lipnios juostelės;
  • spalvotų kreidelių (kreidos);
  • indelio su vandeniu.

Lipnią juostelę pirmiausiai paklijuokite ant savo drabužių, ar spintelių, jog prie jos priliptų dulkių ir įvairių pūkelių, tikiu jog šito gero, tikrai atrasite. Mes žiemą panašiu principu darėme snaigę, ant popieriaus lapo. Tai padaryti rekomenduoju, nes lipnią juostelę reikia lipinti ant popieriaus, o vėliau ją atklijuoti. Jai ji bus su pūkeliais ar dulkėmis, tai padaryti bus paprastai, o jei ją priklijuosite švarią, tai bus beveik neįmanoma, gražiai ją atplėšti nuo lapo.

Taigi, imame popierinį kiaušinį, apklijuojame ji įvairiomis kryptimis lipnia, bet jau su dulkėmis ir pūkučiais juostele, ir leidžiame vaikams mirkyti spalvotas kreidines kreideles, bei marginti margutį.


Procesas visai neilgas, gal kiek teplokas :), bet atliktas marginimas džiūsta greitai, taigi grožimės juo iškart nulupus lipnias juosteles ir pakabinę ant pavasarinių šakelių :)


Ar ne gražu?

0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį