2013 m. kovo 18 d., pirmadienis
Vakar, paskelbėme sezono atidarymą. Išsitysėm kuriuos, ne kuriuos, lauko baldus, kepėm dešreles, žaidėme su badmintono raketėmis :) taigi diena buvo fantastiška.
Ir dabar tvirtai sakau, jog pavasaris atėjęs ne tik kalendorinis, bet ir širdimi jaučiamas. Liko tik orui atšilti, bet prognozės nedžiugina. Gal šilumą gali atnešti paukščiai, kurie jau turėtų pradėti grįžinėti į mūsų kraštą?
Jų belaukiant, reikėtų pasiruošti sutiktuvėms, o tai geriausiai padaryti keliant inkilus. Pažiūrėjus LRT "Labas rytas, Lietuvą" abejonių neliko ir pirmu apsipirkimu, įsigijau inkiliuką.






Mūsiškis skirtas zylutėms, jis pirktas "Ermitaže" ir kainavo apie 8 LT. Emilis jį apipavidalino, nes jo nuomone, taip paukščiams bus linksmiau gyventi :)



Įsikėlėme į medį, kurį matome iš savo namų. Dabar belieka tik laukti gyventojų :)
Įkėlimas inkilo, nebuvo pats linksmiausias dalykas, nes Emiliui pasirodė, jog jis turi būtį pritvirtintas tokiame aukštyje, kad pats galėtų iš arti stebėti apsigyvensiančius paukštelius. Aiškinimas, jog paukštelius, net pati mūsų Snaigė, gali išgaudyti, jo nedžiugino. Tad buvo neapsieita be ašarų. Ir net dabar jis papyksta, kai pradedu šnekėti apie inkilą. Na ką padarysi, būna visko...
 
Kitiems metams pasižadu pasistengti ir inkilą pasigaminti pati su vaikais, o tam pagelbės "Meistriuko dirbtuvėlių" straipsnis apie inkilus ir jų matmenis. Šis straipsnis net su filmuota medžiaga, taigi reikia tik įrankių turėti ir noro :) pagaminti inkiliuką.

O tiems kam pasirodis šis darbas per sunkus, pradžioje galite pasigaminti popierinių inkiliukų, kurie skirti smulkioms dovanėlėms supakuoti. 
Tereikės tik atsispausdinti, išsikirpti ir suklijuoti. Tuomet galėsite ne tik paukščiams, bet ir draugams dovanoti po inkiliuką :)

  Lai paukščiai grįžta į mūsų kraštą!!!

3 komentarai (-ų):

Violeta rašė...

O va musu Mykolas sakytu neteisingai inkileli sumeistravot... nes pagaliuko prie angos negalima tvirtinti,inkilelio gyventojai iskrenda tiesiai per anga ir tas pagaliukas visai jiems nereikalingas,jis tik kelia gresme, nes padeda plesriesiems zvereliams ir pauksciams patekti i inkileli ir pridaryti bedos:(

Meistriukas rašė...

Dėkoju už patalpintą nuorodą į Meistriuko dirbtuvėlės svetainę! Dėl pagaliuko priekinėje sienelėje galima nesijaudinti, nes plėšrūnai nesunkiai gali patekti į inkilėlio vidų ir tada, kai jo nėra. Tam jie turi labai aštrius nagučius, kuriais įsikabina į priekinę sienelę, angos briauną. Labai svarbi vieta, kur pakabintas inkilėlis. Medyje esantį inkiliuką nesunkiai pasiekia kiaunės, katiniukai. O va, prie mūro sienos pritvirtinus, jau sudėtinga prilipti. Žinoma, jei nėra arti dekoratyvinių vijoklinių augalų.
Antas svarbus momentas - skylutės matmenys ir atstumas nuo jos apačios iki dugnelio. Jie turi būti tiksliai tokie, kokiam paukšteliui inkiliukas skirtas.

Idėjų pastogė rašė...

Ačiū už patarimus. Šiuo metu inkilėlyje dar niekas negyvena. Zylutės lankosi tik mūsų lesyklėlėje :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį