2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis
Vakar vyko Edvino grupės Kalėdinis vakarėlis, ir daugiausiai komplimentų susilaukė mano "Varškės tinginys". Maniškiai taip pat mėgsta šį desertą, o aš jį mielai gaminu, nes skaitau jog jis sveikas :)))
Taip kaip šiandien mūsų laukia dar vienas Kalėdinis pasibuvimas į jį vėlgi nešiuosi šį skanėstą.

O su visais dalinuosi jo kūrimo receptu:
1 kg varškės (aš renkuosi PRESIDENT paprastą arba jau su vanilės skoniu, jos dažniausiai kibirėliuose būna po 1 kg arba pakuotėse po 500g), bet galima naudoti ir paprastą varškę, tik pasidarbuoti kombainu teks ilgėliau;
400 g. sviesto (2 pakeliai);
7-10 valg. šaukštų cukrau;
5 pakeliai sausainių
Dar dedu džiovintų vaisiu (čia jau kaip kiekvienas mėgsta, bent jau aš dedu abrikosų, bet galima ir razinu, slyvų, ar net riešutų įmaišyti).


Darbo procesas pas mane visada su vaikais, ir ką jau ką, bet sausainius trupinti ir laužyti jie tikrai sugeba, tad puolame laužyti 5 pakelius sausainių (dažniausiai naudoju "Selga" serijos sausainius, o į šį tinginį pasistengiu visada dėti bent jau pora pakelių "Selga - tiramisu skonio", jie suteikia jam prabangos aromatą ir skonį).
Kai sausainius sulaužėme, juos kuriam laikui atidedame, o tuo tarpu imamės gaminti varškinį kremą. Į darbą pasitelkiame elektroninį kombainą, ir jo pagalba išsukame sviestą su cukrumi. Sviestą bus lengviau išsukti jei jis bus kambario temeratūros, o cukraus kiekį reguliuokite pagal naudojamą varškę, jei ji bus paprasta dėkite 10 šaukštų cukraus, o jei vanilės skonio ji jau būna pasaldinta, taigi cukraus galima ir mažiau. Kai sviestas su cukrumi išsuktas iki purios masės, dedame varškę ir vėl gerai viską išsukame. Tuomet dedame džiovintus vaisius (prieš tai jau nuplautus ir nusausintus) ir sausainius. Viską gerai išmaišome šaukštu ar mentele, dedame į maišelį (dažniausiai taip darau, sukrečiu dalį mases į maišelį ir suformuoju dešrą, taip ir vietos šaldiklyje pasitaupo ir pjaustyti būna gan patogu), arba dedame į maistine plėvele išklotą formą. Šiek tiek paslegiam ir paformuojame ir į šaldiklį.
Recepte naudoju didelias normas produktų, nes ką jau čia besiterliosi su vienu tinginuku, iškarto gaminu du, bet norui esant produktų normas mažinkit ir gausis jų vienas. Bet taip kaip tinginys šaldiklyje gali prabūti ir ilgėliau, aš visada pasigaminu jo daugiau, nes nežinai kada gali užsukti svečiai, arba malonu jei einate į svečius kažką skanaus nusinešti :)
Tik turėkite omenyje jog jis kietas būna tol kol sušalęs, atšilus jis vėl tampa minkštas. Ištraukus iš šaldiklio, kol pjaustysite ir serviruosite jis turės laiko šiek tiek atšilti, va tada pats laikas jį būna valgyti :) Niam, niam, niam...


Ir tiek to meno :) Man patinka receptai kurie greitai pagaminami ir nereikalauja per didelių kulinarinių žinių, dar malonu kai patiekalas akimirksniu dingsta iš lėkštės :))) šis varškės tinginys niekada neužsilieka, tad tikrai rekomenduoju išbandyti!!!



1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Mmmmm, kaip skaniai atrodo!

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį