2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis
Šiandien pasiiminėdama Emilį iš darželio pamačiau užšalusius balionus :))) kaip tik šiandienai jau buvau pasiruošusi su vaikais daryti spalvingus ledo kamuoliukus.

Jiems pasidaryti prireiks balionų, valgomųjų dažų ir gerai namuose turėti siaurą vandens čiaupą, bei šaltuką už lango :)

Taigi nieko nelaukę, grįžome namo ir ėmėmės darbo. Pirmiausiai "mislinau", kaip balionus pripildyti vandeniu,  pūtimas, bei tampymas, o vėliau ir piltuvėlio panaudojimas nepagelbėjo. Reikia tik siauro vandens čiaupo!!! Gerai jog tokį kaip tik turime geriamam vandeniui.

Rekomenduoju kiekvieną balioną pirmiausiai prapūsti, tam jog patikrinti ar nėra skylėtas.

Kai esame tikri jog balionas sveikas, į jį  įlašiname valgomųjų dažų ( manau ir paprasti dažai ar guašas tiktų), baliono angą mauname ant vandens čiaupo ir stipriai spaudžiame, jog paleidę vandenį spalvoti fontanai nepradėtų švirkštis per pirštus apliedami visą virtuvę :))) Pripildome balioną vandeniu, tiek kiek jūsų manymu jis galį atlaikyti. Užrišame ir išnešame į šaltį.


Juos paliksime porai dienų, sušalti. Šiaip galvojau balionams užšalti prireiks ganėtinai mažiau laiko, nes luke šiomis dienomis nuo -10 iki -16 C, bet kaip galėjome stebėti, 2-3 dienos būtinos :)

Na o štai ir ilgai lauktas rezultatas...


Balionus tereikia perkirpti ir nuimti nuo spalvotų ledo kamuoliukų.
Asmeniškai man tai labai gražu, o Emiliui tai buvo atradimas, jis šiuos kamuolius, kasė ir slėpė sniege sakydamas jog tai jo lobis :)

O kamuoliai šį šaltą sekmadienį primena ledo gėles...
Buvo linksma juos pasigaminti ir laukti kol užšals.

3 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

mes irgi tokius darem tik nespalvotus. tai tokie grazus gavos, kaip is stiklo

Idėjų pastogė rašė...

Pabandykite kol dar šala naktimis su tais dažais, gaunasi fantastiškai.

balionai klaipeda rašė...

Niekada nė nebūčiau pagalvojusi, kad įmanoma iš balionų pasidaryti tokias puikias, žiemiškas dekoracijas. Mielai kiemą papuoščiau tokiais lediniais spalvotais kamuoliais :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį