2013 m. spalio 1 d., antradienis
"The Best Ever Carrot Cake"  Kaip nesusigundysi išsikepti pyrago, kurį net pats Oliveris traktuoja, kaip patį geriausią morkų pyragą.
Štai toks sprendimas buvo priimtas vėlų sekmadienio vakarą. Norėjau iškepti kažką ypatingo įkurtuvių proga. Mano mama kraustosi į nuosavą namuką ir gyvens visai šalia manęs :) Tad jei viskas klostysis gerai, nuo šuoliai rašysiu ne tik apie pyragus, vaikų užimtumą, bet ir apie namų interjerą :) Vaikai laukia, nesulaukia, kada sienas dažysime, jau įsivaizduoju juos mūsų padėjėjais :)

Na bet šį kartą dar apie pyragus.
Taigi, šaldytuve turėjau daugiausiai morkų, tad nutariau kepti morkų pyragą. Pervertusi savo kulinarijos knygas, o vėliau lietuviškuosius tinklalapius, nieko padoraus neradau.
Gal būčiau bandžiusi "Mitų griovėjų" ir "Radistų" pyragą, bet taip viskas buvo ten sumakaluota, jog tikrai pabijojau jais pasitikėti. Nieko neliko kaip tik užduoti "Google" naršyklėje "Carrot Cake" ir pats pirmas iššoko Jamie Oliver pyragas :) ir jis atrodė puikiai.


Pyragui reikės:
 
  • 350 g rudojo cukraus farina;
  • 3 kiaušiniai;
  • 350 ml aliejaus;
  • 350 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. sodos;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. imbiero;
  • 1 a.š. vanilės esencijos;
  • 350 g tarkuotų morkų;
  • 75 g. razinų ar riešutų.

Kremui:

  • 350 g. cukraus pudros;
  • 50 g. kambario temp. sviesto;
  • 1 a.š. vanilės esencijos;
  • 150 g. kreminio sūrio (naudojau Mascarpones);


Visas paruošimas labai paprastas:

Susitarkavau morkas su smulkia tarka (kaip bulviniam blynams tarkuoti).
Tuomet įjungiau orkaitę 170 C.
Cukrų, kiaušinius, aliejų sumaišiau su mediniu šaukštu. Maišoma tol kol viskas tampa vientisa mase. Nors viską mėgstu maišyti kombainu, šiuo kartu pabijojau ką nors keisti ir dariau viską kaip nurodyta Oliverio recepte.
Kitam inde pasiruošiau sausą mišinį iš: miltų, kepimo miltelių, sodos, cinamono, imbiero.
Sausą mišinį sudėjau į cukraus,kiaušinių ir aliejaus masę ir viską gerai išmaišiau. Tada įpyliau vanilės ir sukrėčiau tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišiau.
Pagal receptą reikėjo dėti razinų ar riešutų, bet aš jų nedėjau, nes Emilis nebevalgo razinų, o Edvinas alergiškas riešutams.
 Imame torto kepimo formą ir ją išklojame sviestiniu popieriumi, maždaug paskaičiuojame kiek tešlos reikia supilti jog gautųsi trys sluoksniai.
Vienas sluoksnis kepa 35 min.

Kremas taip pat paprastas.
Cukraus pudrą supilame į indą ir išmaišome su sviestu, ir vanilės esencija. Tuomet įdedame sūrį.

Na tiesą sakant kremų gaminime nesu profesionalė, nes retai jų man prireikia. Šis gavosi neblogai, bet tikrai ne per daug tobulai.

Na bet pyragas tai tikrai 10 balų :)

Kai pirmasis pyrago sluoksnis iškepa jį ištraukiame iš orkaitės, leidžiame 5 minutes joje atvėsti, vėliau išemame ir visai iš jos, ir leidžiame jam atvėsti galutinai. Tuo tarpu viską kartojame kepdami 2 ir 3 sluoksnį.

Kai visi sluoksniai iškepė ir atvėso, viską pertepame kremu :)

Tikrai puikus pyragas. Galima sakyti net rudeniškas tortas :)

Kitą kartą bandysiu be kremo, tiesiog vieną pyragą išsikepti. Manau ne ką blogiau bus. O šiam kartui gavosi taip.






Skanaus...








  





350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf
350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf
350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf

2 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Super skanus! Aciu uz gabaleli.. Jau norejau klaust recepto ir jis pries mano akis :)

Idėjų pastogė rašė...

Oi, jėja nėra už ką :) O dėl pyrago, tai tikrai puikus. Savaitgalį vėl kepsiu :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį