2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis
Vakar radome žibuoklių, tad pavasario sezonas atidarytas ir jei noras bus, jau eisu kapstytis į savo šiltnamį, na jei ne šiandien, tai tikrai rytoj. Nes ryt kaip tik gera diena sėti ir sodinti :)
Tad prisiminusi lauko darbus, noriu pasidalinti, gal kiek pavėluotai, bet labai gera, pigia, ekologiška daigyklos idėja :)

Aš daržininkystėje naujokė ir dar visko mokausi, bet mano mamą, galima pavadinti profesionale :))) Ji negali be augaliukų, žemės kapstymo ir gamtos :)

Tad jai, vieną kartą, parodžiau nuotrauką iš "Pinterest". Kurioje buvo daigykla, pagaminta iš tualetinio popieriaus kartoninių cilindrų.


Ji susidomėjo ir jau po poros savaičių pasinaudojo šia idėja. Na ir ką jūs manote, ji pasiteisino 100 proc.
  • Ekologiška. (nei papildomai gaminti ką reikia, nei išmesti:);
  • Nieko nekainuojanti (gi šio gėrio, tikrai visuose namuose yra);
  • Pačių pasigaminta.
Tereikia keleto kartoninių, tualetinio popieriaus, cilindrų. Plastikinės dėželės. Ši mėlyna, nelabai žinau iš kur, bet aš naudojau, salotų, špinatų, plastikinius indelius. Jie aukštoki ir be skylučių, nes į dėžutes bus pilamas vanduo, laistymui. Geros žemės ar biohumuso ir aiškų to ką planuojate sėti.
Čia nufotografuotos mamos firminės salotos "Frilice". Jos be galo skanios ir traškios, ir puikiai laikosi nuskintos. Jau treti metai jas sėjame ir ne tik patys valgome, bet ir kitus vaišiname :)


O daigykla gera tuo, jog dar žemelei pašilus, bus labai paprasta tokias salotas neišėmus iš kartono įkišti į žemę ir laukti derliaus :)

Ak kaip norisi žalumos...




1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Puiki idėja! Dabar salotos balkone vešės :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį