2013 m. balandžio 12 d., penktadienis
Vakar valgiau įdarytus kiaušinius ir net ausys linko, kaip buvo skanu :)))
Nors visai nesenai šventėme Velykas ir Atvelykį, per kuriuos būtinai visi vaišinomės margučiais ir po tokių kiaušinių švenčių dar ilgokai į juos žiūrėti nebesinori. Bet vakar man tas visai nepamaišė suryti jų bent tris :) Negaliu pasakyti jog esu iš tų, kurios pusryčiams valgo kiaušinius, labiau juos naudoju kepiniams :)

Asta mano geriausia draugė. Ne per seniausiai šventėme jos gimtadienį, kuriame vaišių stalo garbingą vietą užėmė, įdaryti kiaušiniai. Daugelis svečių, jau žinodami šio patiekalo subtilų skonį, pirmiausiai juos ir ragavo. O aš susigundžiau, tik pastebėjusi kaip greitai tuštėja kiaušinių lėkštė. Ir tikrai tai vieni iš skaniausių, mano ragautų, įdarytų kiaušinių. Taip kaip ragavau juos pas Astą, o ji juos dažnokai gamina, juos ir pavadinsime "Astos firminiai kiaušiniai" :)

Jiems pagaminti reikės:
  • 5 kietai virtų kiaušinių;
  • 3 gerų valgomųjų šaukštų majonezo;
  • 3 juodos duonos riekėlių;
  • druskos, pipirų pagal skonį.
Pirmiausiai kietai išsiverdate arba orkaitėje išsikepate kiaušinius.
Tuomet juos atšaldome, nulupame.
Kol kiaušiniai vėsta, pasikepate duonelę. Juodos duonos riekeles smulkiai supjaustote kubeliais ir pakepinate keptuvėje su trupučiu aliejaus.


Atšalusius kiaušinius perpjauname pusiau išimame trynius į dubenėlį. Tuomet gerai juos pertriname su majonezu ir prieskoniais, jog neliktų gumulėlių, viskas turi patapti vientisa mase. 

Jei kiaušiniais mėgausitės iš karto, tai galima gaminimo procesą tęsti toliau.
Tuomet reikia duonelę sumaišyti su trynių mane, ir įdaryti ją likusias tuščias, kiaušinių baltymų puseles. Papuošti įdarytus kiaušinius žalumynais (šiuo kartu nieko neturėjau, tad įsmeigiau pavasarinę žibuoklę :)).


Valgant duonelę traška ir naudotų produktų derinys, puikiai nuteikia jūsų gomurį. Che, che, che kažkodėl lenda, štai toks reklaminis apibūdinimas. Vienu žodžiu, skanu, paprasta ir tinka, tiek kiekvienai dienai, tiek svečiams vaišinti. Išmėginkite tikrai liksite sužavėti...

P.S. Jei kiaušinius gaminate, o valgyti ruošiatės juos vėliau. Rekomenduoju duomelę maišyti ir kiaušinius farširuoti prieš pateikiant juos ant stalo. Taip duonelė bus traškesnė. Kitu atveju, gi greitai prisisotina majonezu ir tampa drėgna. Nors vakar mano mamai ir su drėgnesne duonele skanu buvo :))

Skanaus!!!


2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Sveiki, o gal bandet juoda duonyte su cesnaku pagardinti? Arba su sviesia duonyte?

Idėjų pastogė rašė...

Ne, dar nebandžiau. Bet idėja puiki, jei pirmesnė išbandysite Jūs, praneškite kaip sekėsi :) Lauksime komentarų.

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį