2012 m. spalio 29 d., pirmadienis
Šiandien atvažiavo mano brolis su šeima ir aš norėjau juos palepinti. Tokia proga su sūnumi maišėme "Mascarpone sūrio pyragą".
Taip, taip maišėme, nes jo kepti nereikia, o paruošiamas labai greitai ir jei, jau gaminu jį antrą kartą ir visi lieka sužavėti, tai šis pyragas vertas pagyrų, dėmesio ir geros progos pasilepinti.


Taigi pristatau lengvą, puikaus skonio ir lengvai pagaminamą "Mascarponės sūrio pyragą"


Produktai reikalingi pyragui pagaminti.

Pyrago padui:

360 g. (2 pakeliai) sausainių  (iš "Selga" ar "Gaidelis" serijos);
145 g. sviesto.
Sausainių ir sviesto kiekis priklauso tik nuo jūsų skonio, jei mėgstate pyragus storesniu padu, trinkite daugiau sausainių ir priklausomai nuo sausainių kiekio, tirpdykite sviestą.



Sūrio masei:

500 g. mascarponės sūrio;
400 g. (1 indelis) kondensuoto saldinto pieno;
200 g. (35proc. riebumo) grietinėlės;
1 v.š. medaus;
3 v.š. želatinos;
15 v.š. vandens (želatinai išbrinkti).

"Super" paprasta darbo eiga:

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir leidžiame išbrinkti.

Sausainius sutryniau į miltus su el. maišytūvu ("blenderiu"). Sausainių kiekį renkatės patys, nes nuo jų priklausys pyrago pado storis. Į sausainių miltus supyliau jau ištirpintą sviestą, ir gerai viską išmaišiau.
Tuomet ėmiau 24 cm dydžio (tilptų ir į mažesnę) torto formą (su išimamu dugnu,) ir į jos dugną įtiesiau iš folijos iškirpusi skritulį, o šonus išklojau folijos juostomis. Tai daroma norint vėliau pyragą dailiai išimti iš torto formos.
Į foliją išklotą formą po truputį sudėjau sausainių masę, kuria pirštais formavau būsimo pyrago padą, bei šonus.Viską gerai supresavus, formą įdėjau į šaldytuvą ir ėmėmės sūrio masės gamybos.

Pirmiausiai pašildome išbrinkusią želatiną. Kai ji visa ištirpsta, padedam ją į šalį ir leidžiame atvėsti.
Į didesnį dubenį  ar tiesiog į kombainą (žiūrint su kokiais prietaisais dirbsite) krečiame mascarponės sūrį ir supilame kondensuotą pieną, dedame šaukštą medaus (pirmą kartą jį šildžiau, bet antrą kartą gamindama šį pyragą dėjau kietą ir viskas kuo puikiausiai išsimaišė), viską gerai išmaišome.
Iki kremo konsistencijos išplakame grietinėlę ir ją įmaišome į sūrio mase. Galiausiai pilame pravėsusią želatiną ir taip pat gerai išmaišome.
Aš tik prilaikinėjau dubenį, o maišė mano "Dešinioji ranka" :)



Sūrio masę krečiame į torto formą, kurioje jau paruoštas pyrago padas.  Masę tolygiai paskleidžiame. Ir viską į šaldytuvą kokioms 3 val.

Prieš patiekdami šį Dievišką pyragą ant stalo, nepamirškite nulupti folijos :) (nors ir labai baisu, bet ji nusiima labai lengvai, netgi nuo pyrago pado). O puošiate kuo pageidaujate. Pvz. aš pirmąjį puošiau karamele ir kakava, nelabai likau patenkinta. O antrąjį apibarsčiau cinamono ir cukraus mišiniu, atrodė puikiai.

Skanaus :)



2 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Ačiū už pasidalintą receptą :)

Idėjų pastogė rašė...

Ačiū jums, kaip tik priminėte ir tai bus labai geras desertas Kalėdoms :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį