2012 m. spalio 21 d., sekmadienis
Jei dar turite namuose užsilikusią cukiniją, šį receptą būtinai išbandykite. Ir manau jog įvertinę, pasižymėsite raudonai, tam laikui, kai maždaug rugpjūtį kai šio gėrio būna netgi per daug, ir šeimininkės jau nebeišmano, ką iš jų pagaminti :)
Šį receptą gamino Gustavas iš TV laidos "Gustavo enciklopedija", man patinka jo išradingumas ir paprastumas virtuvėje. Taigi duodu nuorodą kur galite pamatyti jo laidą su ruoštu "Cukinijų pyragu"

"Gustavo enciklopedija (2012-10-14)"

Na o štai ir pats receptas:
 gero gabalo cukinijos (kurią nulupau ir išskobiau sėklas);
3 kiaušinių;
100-150 g. fermentinio sūrio;
mėsos rūkytos ar virtos (pagal jūsų skonį kiek ir ko);
1stiklinės miltų;
žiupsnelio druskos, pipirų ir kas dar jūsų manymu derės prie šio pyrago.

Pasiruošiam cukiniją (nulupam ir išskobiam sėklas), sutarkuojam ją su "burokine" tarka, vėliau tarkuojame sūrį.      Kitame dubenyje išplakame 3 kiaušinius, tuomet į kiaušinius maišome cukinijos ir sūrio masę, suberiam miltus, prieskonius ir galiausiai supjaustytą jūsų nuožiūra "mėsiuką" (aš naudojau pakuotę virtų pieniškų dešrelių, bet čia toks receptas, jog tinka tas, ko turite šaldytuve :))).
Viską išmaišome, krečiame į kepimo formą ir kepame 200 C temperatūroje apie valandą.

Paprasta, skanu ir sveika :)))


P.S. Nepulkite šio pyrago ragauti tik iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek pravėsti.
O kitą kartą, aš jį kepsiu ne vienoje ištisoje formoje, o keksiuku skardelėje. Manau daug pyragėlių, dar geriau, nei vienas rimtas pyragas :), be to tokį visai negėda nešti ar į kokią šventę, ar vakarušką :)))

0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį