2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis
Gal trečiadienį, o gal ketvirtadienį, tinklalapis "Sezoninė virtuvė", priminė gerą receptą, varškės tinginį su avietėmis. Na, varškės tinginį, jau esu aprašiusi. Mes tiesiog juos dievinam. Bet varškės tinginį su avietėmis, dar nebuvau bandžiusi, tad pamaniau, jog reikia. Kaip tik ir aviečių partiją, žiemos sezonui ruošiau, o ir Edvinas likęs namuose, tad pagalba sausainių laužyme tikrai pravers :)

Tiesą sakant sausainiai sulaužyti prastovėjo porą dienų.
Na ir ką, neviską spėju ir aš :)
Pagaliau šeštadienis ir galėjome visi kartu nuo vežiojimų, treniruočių ir būrelių atsipūsti. Tad rytas prasidėjo nuo animacijos žiūrėjimo ir mykimo "kada darysime tinginį". Žinodama savo vaikus iškarto ėmėmės darbo.

Beveik viską dariau kaip ir aprašyta recepte.

  • 400 g. sausainių (naudojau „Selga“ karamelinius). Naudojau tuos kuriuos turėjau :)
  • 400 g. varškės (9 % riebumo)
  • 200 g. sviesto
  • 150 g. cukraus
  • 1 vanilės ankšties grūdeliai (galima keisti vaniliniu cukrumi). Tiesiog įlašinau, porą, vanilės esencijos lašų.
  • 500 g. aviečių
  • 250 g. gervuogių (papuošimui). Jų neturėjau, tad puikiai tiko ir avietės.
Cituoju "Sezoninė virtuvė"

"Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi.
Vanilės ankštį įpjoviau vienoje pusėje ir peilio galiuku iš jos iškrapščiau vanilės grūdelius, kuriuos subėriau į išsuktą sviestą.
Varškę dalimis dėjau į išsuktą sviestą ir toliau plakiau, kol sviestas ir varškė tapo vientisa mase.
Sausainius sulaužiau nedideliais gabalėliais ir subėriau į sviesto-varškės masę, bei gerai išmaišiau.
Į tinginio masę subėriau 300 – 400 g. švarių aviečių ir atsargiai išmaišiau. Kai kurios avietės maišant susitrins, bet tai skonio tikrai nepagadins, o patį tinginį tik nudažys rausva spalva.
Apvalią torto formą ištepiau aliejumi ir į ją suverčiau tinginio masę, kurią šaukštu paplojau, kad masė vienodai pasiskirstytų formoje.
Pagamintą varškės tinginį kelioms valandoms kišau sustingti į šaldiklį, o po to laikiau šaldytuve. Prieš nešdama į stalą varškės tinginį papuošiau likusiomis avietėmis ir gervuogėmis.
Skanaus!"
 


Tikrai viskas paprasta, o rezultatas nuostabus :) Valgėm, net ausys linko :)))

  

0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį