2013 m. birželio 26 d., trečiadienis
Ir mažiems, ir dideliems, linksmiems, ir šiek tiek surūgėliams, namisėdoms ir nenustygstantiems vietoje, visiems be išimties patinka muilo burbulai. Jų lengvumas, linksmumas, nerūpestingumas....

O jei tie muilo burbulai dideli, tiesiog GIGANTIŠKI... Abejingų, per porą dienų, tikrai nepastebėjau, visi liko susižavėję ir laimingi, matydami tokį spindintį, keičiantį spalvas, didžiulį grožį.



Ilgai ne gražbyliavusi siūlau 100 proc. pasiteisinusį receptą.


Receptas:
  1. 3 L vandens;
  2. 250 ml indų ploviklio, FAIRY citrinini;
  3. 110 g kukurūzų krakmolo;
  4. 24 g. (du v.š.) kepimo miltelių.
  5. Dviejų lazdelių su perrišta virvele;
  6. Kibiro. 



 Instruktažas:
  • Į švarų kibirą pilate vandenį ir indų ploviklį. 
  • Krakmolą susimaišau su kepimo milteliais ir tuomet sausą mišinį, beriu į vandenio, ir ploviklio mišinį. Krakmolas ir milteliai labai greitai ištirpsta vandenyje, net per daug maišyti nereikia.
Kukurūzų krakmolą pirkau Maximoje (nes juk kaip sakau, "visi keliai veda į MAXIMĄ"), jis būna padėtas dažniausiai prie paprasto bulvių krakmolo. 
  • Viską paliekame pastovėti maždaug valandai. (Darosi burbulai ir iškarto, tiesiog jie būna sunkoki, nes dar nebūna nusistovėjęs krakmolas).
  • Sunkiausia dalis pasigaminti lazdeles su virvele. Na, tiesiog reikia turėti 2 ilgokas lazdeles, ir virvės ar šiaip kokios medžiagos skiautę ilgoką (pvz. suplėšyti galima seną maikutę), ar storą siūlą, svarbiausiai jog, tai ką naudosite, būtų natūralaus pluošto (pvz. medvilninė), nes muilo mišinys turi įsigerti į naudojamą medžiagą.
  •  Mes prasigręžėme skylutes lazdelėse, bet mačiau jog galima įkalti tokias metalines kilputes į lazdelių galą. Tikslas yra virvę pritvirtinti prie lazdelių taip, jog gautųsi vientisas apskritimas. 
  • Daugelis kabina ant virvės metalinį žiedą, bet tai nėra būtina, jei naudosite storoką virvę, ar medžiagą. Ir diena nebus per daug vėjuota :)
Pradžioje džiaugiatės ilgais burbulais, bet smagumas yra išmokti juos paleisti. Tai daroma vieną lazdelę laikant tiesiai, o kita bandoma tiesiog "atkirpti", atskirti burbulą.
Na jei nesupratote, tai 3 litrų mišinio užtenka geram pusdieniui intensyviam muilo burbulų leidimui, tikrai susigaudysite ir išmoksite.

Svarbiausiai:  TAIP JUOS GALIMA SKRAIDINTI :)


Rodos ir viskas, belieka džiaugtis vasara ir jos teikiamais malonumais :)







4 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Laba, aciu uz patarima, bandysiu pasigamint skysti o lazdeles jau turiu, kokie rezultatai bus parasysiu ryt.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, iš esmės burbulai gavosi, ačiū už rekomendacijas. Bet pritrūko jiems tvirtumo. Gal galite ką patarti? Krakmolą ir kepimo miltelius dėjau ne visai tiksliai, nes neturėjau po ranka svarstyklių.

Anonimiškas rašė...

reikia įpilti glicerino, jis suteikia tvirtumo.

Anonimiškas rašė...

niekas man neisėjo. nesuprantu, ka blogai dariau. Ar butinai vėjas?

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį