2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis
Manau tai bus atradimas visiems, nes man ši technika tikrai ideali. Galima perkelti visus atvaizdus kurie yra spausdinti lazeriniu būdu ant įv. pagrindo (pvz. stiklo, medžio, drobės ir t.t.).  Ir nereikia būti jokiam profesionalui ir turėti milijonų-šimtų (kaip mano vaikai sako :) įvairiausiu priemonių.

Nuotrauka - drobėje (gaminta namuose)

Man prireikė nuotraukos kuri buvo spausdinta lazeriniu spausdintuvu ant paprasto popieriaus lapo, teptuko, drobės (pirktos prekybos centre už 7 LT) ir stebuklingo buteliuko :) pavadinimu "Powerprint", jis pirktas iš vienos Kauno rankdarbių parduotuvės ir kainavo 45,65 LT (250 ml). Gal šiek tiek brangokas, tačiau jo reikia visai nedaug, o rezultatas stulbinantis.





Drobę ant kurios perkelsime nuotrauką ir pačią spausdintą nuotrauką reikėjo padengti "Powerprint" tepalu, ir gerai vieną su kita sujungti (nuotrauka dedama vaizdu ant drobės). Tarp jų negali likti jokių oro pūslelių, tad butu buvę gerai turėti volelį, tačiau jo neturėjau ir viską atsargiai suglaisčiau kempinėle (atsargiai, nes popierius šlapias ir greitai plyšta, bei susiraukšlėja). Viskas paliekama džiūti (truko apie 3 val.). 
Kai drobė ir ant jos esantis popierius išdžiuvo, tai reiškė jog vaizdas nuo popieriaus lapo persikėlė ant drobės ir dabar tereikia pašalinti popierių.
Taigi viską sušlapiname po vandeniu ir atsargiai rankomis pradedame trinti popierių nuo drobės (lapas ima gumuliuotis ir taip po truputi slinkti). Čia jau reikia ilgokai ir kruopščiai pasidarbuoti.
Kai popierius visiškai pasišalina lieka tiktai nuotrauka kurią ir norėjome perkelti (vaizdas perkeliamas veidrodinio atspindžio principu, kas buvo kairėje atsiranda dešinėje).

Primenu jog "Powerprint" tepalu, galima perkelti viską kas yra spausdinta lazeriniu būdu (žurnalas, laikraštis, bukletas, nuotrauka ir t.t.) ant įvairiausių medžiagų (plastmasės, medžio, audinio ir t.t).

Manau ši mano gaminta dovana bus įvertinta :) 

Happy birthday Justin!!!



0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį