Search

Įkeliama...
2013 m. spalio 11 d., penktadienis
Taip kaip keletą metų teko gyventi Airijoje, man Halloweenas tikra šventė. Nesigilinu, ar vera, ar neverta švęsti... Geriau daugiau gerų idėjų, švenčių, progų ir daug, daug, daug gerų emocijų. Ir noriu pažymėti jog tos geros emocijos ne tik vaikams, juk linksma visiems, bent jau man, tai tikrai :P

Manau ir ne tik man, jei jau kelinti metai, mano draugai, ir blogo skaitytojai, semiasi daug gerų, ir jau mano pačios išbandytų idėjų. Kaip pasipuošti ir gerai pasilinksminti per šią, na gal nelabai lietuvišką, bet šaunią, baisią, saldžią, kraupią, spalvingą, šiurpą keliančią ir t.t. šventę.

Na, tai ilgai nefilosofavus, dalinuosi spausdinimo failu kurį radau Marthos Stewart tinklalapyje.

Parsisiųsti galite ir iš čia.



Aš aišku rankomis nekarpiau :). Tad jei kam reikia, tikrai galiu pagelbėti su tokių graužikų tuntu, aišku ne už AČIŪ.



Bet visiems kitiems siūlau pasidarbuoti žirklėmis, nepakenks :) Ir linksmai atšvęsti, jau ne už kalnų, Halloweeną.



2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis
Su mokytoju diena, brangūs mokytojai ir auklėtojos. 


 
Greičiausiai ne aš viena lenkiu galvą, prieš mokytojo profesiją pasirinkusius žmones. Nes suprantu kiek kantrybės, supratimo, meilės ir išminties reikia turėti, ne tik sau ir savo artimiesiems, bet ir mokinukams kuriuos jūs globojate ir mokote. 

Didelis AČIŪ.

Ta proga mes darėme mokytojo dienai skirtą atviruką.


Norint pasigaminti reikia turėti:
  • spalvoto storesnio popieriaus;
  • žirklių
  • klijų;
  • dvipusės lipnios juostelės;
  • rašiklio, kuris matytųsi, rašant ant juodo popieriaus.

Išsikarpiau detales:
  • atviruko pagrindą;
  • juodą lentą ir jos apatinę dalį;
  • obuolį su lapuku ir koteliu;
  • kreidos gabalėlį.

Emilis man pagelbėjo užrašyti :) ant lentos.

Na, o vėliau viskas dalis suklijavau. Toms dalims, kurios norėjau jog atrodytų tarsi iškilusios, naudojau dvipusės juostelės gabalėlius..Kaip juos pasigaminti rasite čia.



Sėkmės gaminant padėkos - pasveikinimo atvirukus mokytojams :) Jie tikrai jų verti.


 
 


2013 m. spalio 1 d., antradienis
"The Best Ever Carrot Cake"  Kaip nesusigundysi išsikepti pyrago, kurį net pats Oliveris traktuoja, kaip patį geriausią morkų pyragą.
Štai toks sprendimas buvo priimtas vėlų sekmadienio vakarą. Norėjau iškepti kažką ypatingo įkurtuvių proga. Mano mama kraustosi į nuosavą namuką ir gyvens visai šalia manęs :) Tad jei viskas klostysis gerai, nuo šuoliai rašysiu ne tik apie pyragus, vaikų užimtumą, bet ir apie namų interjerą :) Vaikai laukia, nesulaukia, kada sienas dažysime, jau įsivaizduoju juos mūsų padėjėjais :)

Na bet šį kartą dar apie pyragus.
Taigi, šaldytuve turėjau daugiausiai morkų, tad nutariau kepti morkų pyragą. Pervertusi savo kulinarijos knygas, o vėliau lietuviškuosius tinklalapius, nieko padoraus neradau.
Gal būčiau bandžiusi "Mitų griovėjų" ir "Radistų" pyragą, bet taip viskas buvo ten sumakaluota, jog tikrai pabijojau jais pasitikėti. Nieko neliko kaip tik užduoti "Google" naršyklėje "Carrot Cake" ir pats pirmas iššoko Jamie Oliver pyragas :) ir jis atrodė puikiai.


Pyragui reikės:
 
  • 350 g rudojo cukraus farina;
  • 3 kiaušiniai;
  • 350 ml aliejaus;
  • 350 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. sodos;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. imbiero;
  • 1 a.š. vanilės esencijos;
  • 350 g tarkuotų morkų;
  • 75 g. razinų ar riešutų.

Kremui:

  • 350 g. cukraus pudros;
  • 50 g. kambario temp. sviesto;
  • 1 a.š. vanilės esencijos;
  • 150 g. kreminio sūrio (naudojau Mascarpones);


Visas paruošimas labai paprastas:

Susitarkavau morkas su smulkia tarka (kaip bulviniam blynams tarkuoti).
Tuomet įjungiau orkaitę 170 C.
Cukrų, kiaušinius, aliejų sumaišiau su mediniu šaukštu. Maišoma tol kol viskas tampa vientisa mase. Nors viską mėgstu maišyti kombainu, šiuo kartu pabijojau ką nors keisti ir dariau viską kaip nurodyta Oliverio recepte.
Kitam inde pasiruošiau sausą mišinį iš: miltų, kepimo miltelių, sodos, cinamono, imbiero.
Sausą mišinį sudėjau į cukraus,kiaušinių ir aliejaus masę ir viską gerai išmaišiau. Tada įpyliau vanilės ir sukrėčiau tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišiau.
Pagal receptą reikėjo dėti razinų ar riešutų, bet aš jų nedėjau, nes Emilis nebevalgo razinų, o Edvinas alergiškas riešutams.
 Imame torto kepimo formą ir ją išklojame sviestiniu popieriumi, maždaug paskaičiuojame kiek tešlos reikia supilti jog gautųsi trys sluoksniai.
Vienas sluoksnis kepa 35 min.

Kremas taip pat paprastas.
Cukraus pudrą supilame į indą ir išmaišome su sviestu, ir vanilės esencija. Tuomet įdedame sūrį.

Na tiesą sakant kremų gaminime nesu profesionalė, nes retai jų man prireikia. Šis gavosi neblogai, bet tikrai ne per daug tobulai.

Na bet pyragas tai tikrai 10 balų :)

Kai pirmasis pyrago sluoksnis iškepa jį ištraukiame iš orkaitės, leidžiame 5 minutes joje atvėsti, vėliau išemame ir visai iš jos, ir leidžiame jam atvėsti galutinai. Tuo tarpu viską kartojame kepdami 2 ir 3 sluoksnį.

Kai visi sluoksniai iškepė ir atvėso, viską pertepame kremu :)

Tikrai puikus pyragas. Galima sakyti net rudeniškas tortas :)

Kitą kartą bandysiu be kremo, tiesiog vieną pyragą išsikepti. Manau ne ką blogiau bus. O šiam kartui gavosi taip.






Skanaus...








  





350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf
350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf
350g/12oz light soft brown sugar
3 large eggs
350ml/12floz sunflower oil
350g/12oz plain flour
7.5ml/11/2tsp baking powder
5ml/1tsp bicarbonate of soda
10ml/2tsp ground cinnamon
5ml/1tsp ground ginger
5ml/1tsp vanilla essence
350g/12oz carrots, peeled and grated
75g/3oz finely chopped walnuts or raisins - See more at: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/The%20Best%20Ever%20Carrot%20Cake/3750#sthash.RKvVoaR6.dpuf

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį