2013 m. kovo 26 d., antradienis
Tik keletas dienų liko iki Šventų Velykų. Jau pradedame visi juokauti, jog margučius teks ridenti ant sniego. Na ką padarysi, šaltukas gnaibo dar mūsų žandus, bet džiaugtis galime pavasarine saulute, kuri primena jog niekur pavasaris nedings, tik šiek tiek vėluoja, eidamas link mūsų per dar vis stūksančias sniego pusnis :)

Praeitą savaitę namuose buvome įsirengę, Velykinių atvirukų dirbtuvėles, kaip jas pasigaminti pasakojome "Vaiko kambaryje".

Dar besiruošiant margučių šventei, esame gaminę Velykines dekoracijas. Tam jog prisivilioti zuikį-Velykį, jis mums atneš po dovanėlę.

O šiandien pasidalinsiu dar vienu būdu, kaip galima pagaminti išmargintą popierinį kiaušinuką.

Prireiks:
  •  iš storesnio popieriaus isšsikirpto kiaušinuko modelio;
  • lipnios juostelės;
  • spalvotų kreidelių (kreidos);
  • indelio su vandeniu.

Lipnią juostelę pirmiausiai paklijuokite ant savo drabužių, ar spintelių, jog prie jos priliptų dulkių ir įvairių pūkelių, tikiu jog šito gero, tikrai atrasite. Mes žiemą panašiu principu darėme snaigę, ant popieriaus lapo. Tai padaryti rekomenduoju, nes lipnią juostelę reikia lipinti ant popieriaus, o vėliau ją atklijuoti. Jai ji bus su pūkeliais ar dulkėmis, tai padaryti bus paprastai, o jei ją priklijuosite švarią, tai bus beveik neįmanoma, gražiai ją atplėšti nuo lapo.

Taigi, imame popierinį kiaušinį, apklijuojame ji įvairiomis kryptimis lipnia, bet jau su dulkėmis ir pūkučiais juostele, ir leidžiame vaikams mirkyti spalvotas kreidines kreideles, bei marginti margutį.


Procesas visai neilgas, gal kiek teplokas :), bet atliktas marginimas džiūsta greitai, taigi grožimės juo iškart nulupus lipnias juosteles ir pakabinę ant pavasarinių šakelių :)


Ar ne gražu?
2013 m. kovo 25 d., pirmadienis
Manau bus pravartu pasinaudoti žiniomis, nes aš daug ko nežinojau, o patarimai tikrai buitiški ir verti dėmesio :)



2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis
Ryt mano geros draugės gimtadienis, o dar už poros dienų brolio. Tad aš pagaminau šiems puikiems, artimiems žmonėms atvirukus. Kuriuos pavadinau "Vokų atvirukais".


Nors šiuo kartu nei vienam, nei kitam pinigėlių į vokelius nekišiu, bet idėja, taip pat manau originali.
Mes ten slėpsime sveikinimus, kurie trumpi, daug reiškiantys, prasmingi ir iš visos širdies.





 Taip kaip tokį atviruką nesudėtinga pasigaminti, dalinuosi savo kūrybine paslaptimi :)


Štai taip atrodo vokelių pavyzdžiai, juos galite parsisiųsti ir pdf formatu ( PDF vokelių šablonai).
  • Juos atsispausdinę ant spalvotų lapų išsikirpsite;
  • Tuomet susilankstysite. Tam jog gražiai popierius lenktūsi, aš naudojau kamštį nuo vyno. Juo lenkiamose vietose perbraukus, lenkimas tikslesnis ir tvarkingesnis :);
  • Tuomet vokų kraštines (1-2-3) suklijuojate;
  • Vokelius klijuojate ant atviruko pagrindo;
  • Užrašote pasveikinimą. 
 O gal nutarsite pasigaminę tokius atvirukus pasveikinti savo artimuosius su Šventomis Velykomis.






Gero jums artėjančių švenčių laukimo ir nesušalkite :)



2013 m. kovo 18 d., pirmadienis
Vakar, paskelbėme sezono atidarymą. Išsitysėm kuriuos, ne kuriuos, lauko baldus, kepėm dešreles, žaidėme su badmintono raketėmis :) taigi diena buvo fantastiška.
Ir dabar tvirtai sakau, jog pavasaris atėjęs ne tik kalendorinis, bet ir širdimi jaučiamas. Liko tik orui atšilti, bet prognozės nedžiugina. Gal šilumą gali atnešti paukščiai, kurie jau turėtų pradėti grįžinėti į mūsų kraštą?
Jų belaukiant, reikėtų pasiruošti sutiktuvėms, o tai geriausiai padaryti keliant inkilus. Pažiūrėjus LRT "Labas rytas, Lietuvą" abejonių neliko ir pirmu apsipirkimu, įsigijau inkiliuką.






Mūsiškis skirtas zylutėms, jis pirktas "Ermitaže" ir kainavo apie 8 LT. Emilis jį apipavidalino, nes jo nuomone, taip paukščiams bus linksmiau gyventi :)



Įsikėlėme į medį, kurį matome iš savo namų. Dabar belieka tik laukti gyventojų :)
Įkėlimas inkilo, nebuvo pats linksmiausias dalykas, nes Emiliui pasirodė, jog jis turi būtį pritvirtintas tokiame aukštyje, kad pats galėtų iš arti stebėti apsigyvensiančius paukštelius. Aiškinimas, jog paukštelius, net pati mūsų Snaigė, gali išgaudyti, jo nedžiugino. Tad buvo neapsieita be ašarų. Ir net dabar jis papyksta, kai pradedu šnekėti apie inkilą. Na ką padarysi, būna visko...
 
Kitiems metams pasižadu pasistengti ir inkilą pasigaminti pati su vaikais, o tam pagelbės "Meistriuko dirbtuvėlių" straipsnis apie inkilus ir jų matmenis. Šis straipsnis net su filmuota medžiaga, taigi reikia tik įrankių turėti ir noro :) pagaminti inkiliuką.

O tiems kam pasirodis šis darbas per sunkus, pradžioje galite pasigaminti popierinių inkiliukų, kurie skirti smulkioms dovanėlėms supakuoti. 
Tereikės tik atsispausdinti, išsikirpti ir suklijuoti. Tuomet galėsite ne tik paukščiams, bet ir draugams dovanoti po inkiliuką :)

  Lai paukščiai grįžta į mūsų kraštą!!!

2013 m. kovo 13 d., trečiadienis
Šiandien atsikėlus nepatikėjau, kai pamačiau jog termometras rodo -16. Kur gi pavasaris???
Na bet kaip matai tokį grožį, Vaidos užfiksuotus dramblius :)  Galima dar šiek tiek pasidžiaugti šaltuku.

O tokiu oru labiausiai šildo, darbas ir džiaugsmas, jog mamos bendradarbiauja, ir dalinasi visokiausiomis savo idėjomis, kūrybiniais atradimais, receptais ir begale naujovių.
Tad ką aš daryčiau be Vaidos. Ji ne tik išbando, bet ir išsamiai papasakoja, istoriją, bei savo ir savo vaikų patyrimus. Taigi ilgai nelaukus jos laiškas man :)

"Prieš savaitgalį, gavau nuostabų pasiūlymą iš Solvitos pabandyti su vaikais nupiešti savo mandalas. Teko nemažai panaršyti interneto platybėse, kad suvokti kas tai yra. Taigi: nemokate piešti? Jums nieko neišeis? Netiesa!!! Noras išreikšti save, kūrybinė
Žodis „mandala“ išvertus iš senovinės Indų kalbos – sanskrito, reiškia ratas arba apskritimas. Todėl ir piešinys apskritime vadinamas - mandala.
Yra manoma, kad jos jau kurtos prieš 3000m.pr.m.e. Kurdami mandalas mūsų protėviai norėjo išreikšti savo suvokimą apie aplinkoje vykstančius procesus, bei santykį su tais procesais - pvz., metų laikų kaitą. Senovėje dažniausiai mandalas kūrė iš spalvoto smėlio ir naudojo jas kaip gydymo priemonę, padedančią žmogui atstatyti savo santykius su vidine ir išorine realybe.

Gerai apsidairius mūsų senovės kultūroje mandalas irgi galima įžvelgti ant močiučių skrynių, taip pat verpsčių, saulučių, audinių raštuose.
Mokslininkų buvo pastebėta, kad mandalos ir žmogaus akių tinklainės struktūros yra panašios, todėl žiūrint į mandalą mūsų smegenyse vyksta aktyvūs persitvarkymo procesai. Kadangi vakariečiai daugiau naudojasi kairiuoju, už logiką atsakingu smegenų pusrutuliu, o dešinysis, atsakingas už intuiciją ir vaizduotę, mažiau išlavėjęs, mandalų piešimas ir stebėjimas padeda atkurti pusiausvyrą tarp šių pusrutulių tiek fiziniame, tiek ir psichikos lygmenyse.
Mandalos kūrimo procesas veikia raminančiai, suteikia stabilumo ir saugumo pojūtį. Taip pat švelniai skatina žmogų peržengti nusistovėjusias vidines ribas: pažinti ir išreikšti savo unikalumą kad tapti labiau vientisu, tikruoju Savimi. Mandalos piešimo procesas yra greita pirmosios pagalbos priemonė streso, emocinės įtampos metu: padeda nurimti ir atgauti pusiausvyrą, mokina stebėti ir priimti jausmus, ieškoti atsakymų ne prote, bet širdyje…
Manote, kad nemokate piešti? Jums nieko neišeis? Netiesa!!! Noras išreikšti save, kūrybinė
Apie mandalą vaikams
Tai stebuklingas apskritimas, kurį reikia užpildyti įvairiomis geometrinėmis figūromis – trikampiais, kvadratais, apskritimais, įvairiomis linijomis – lenktomis ar tiesiomis, įvairiais ornamentais – gėlytėmis, žvaigždelėmis, mylimais paukščiukais ir gyvūnais, išdėliojant juos apvaliai, aplink centrą. Stebuklingame apskritime galite nupiešti savo norus ir svajones, mamytę, tėvelį, brolius ir seses, draugus, mylimus augintinius ar žaisliukus ir net vietas, kur mėgstate žaisti – ne tik namuose, bet ir gamtoje…

Gabrielei rodant kokios mandalos būna iškart užkliuvo arkliukas ir ji nusprendė, kad jos tokia irgi bus. O Laurynas pas mus nemėgėjas piešti, tai tik rutulių prisipaišė ir jam gana buvo, nuėjo žaisti.
O aš su didžiuliu entuziazmu, pasiėmiau didžiausią lapą ir kad piešiu oi piešiu. Piešinio vaizdinys savaime gavosi piešiant. Tik va kantrybės pritrūkau. Tad kitą dalį pasilikau, kad nepabaigti bet kaip. 


Galiu pasakyti, tikrai padeda atsipalaidavimui, smagu stebėti kokios keistos mintys piešiasi. Man tikrai patiko."

Na ką man belieka pridurti. Mandalomis aš žaviuosi. Turėjau galimybę stebėti iš spalvoto smėlio tibetiečių tapomą, o gal geriau sakyti pilstomą, MANDALĄ, Mykolo Žilinsko dailės galerijoje. Patyriau nuostabius jausmus, ir tai prisimenu lig šiol. Užburiantis raštų ratas.


Tad dar prieš gaudama Vaidos laišką, aš jau buvau išsisaugojusi porą vaikams mandalos pavyzdžių, kuriuos parsisiunčiau iš mokytojams sukurto tinklalapio http://www.education.com/.

Štai čia, kaip Vaida ir pasakojo, mandalos skirtos mūsų visų mylimiems vaikams, su robotais, skėčiais, mašinomis, drambliais ir t.t. Jos pravers norint susipažinti su šiuo užburiančiu ratu, o jis tikrai ypatingas.






















Tikiu jog pravers šie mandalos pavyzdžiai ir dar vis šaltomis pavasario dienomis galėsite pajusti ramybę ir gamtos grožį. Juk kam lemta atsitikti - atsitiks. Ir pavasaris ateis, gal tik šiek tiek pavėlavęs :)))
2013 m. kovo 7 d., ketvirtadienis
Prieš porą metų, atostogaudama Nidoje nusipirkau akmenėlį, ne paprastą, o stebuklingą :), kaip sakė pats jo autorius. Ant akmenėlio buvo nupaišyta labai miela boružėlė. Susimokėjusi visai nemažai už tokį akmenėlį, o gal ir ne tiek daug, jai manai, kad jis stebuklingas :))) Dar ir dabar juo gėriuosi.


O kai gavau nuotrauką iš Vaidos su šiais akmenėliais, gerokai nustebau, jog tai jų tapyti, taip pat greičiausiai labai stebuklingi akmenėliai. Ir gal tokių stebūklingų norės pasigaminti ir kiti.



Juk jau patys akmenėliai, nutašyti jūros, turi paslaptingų, magiškų, savybių, o jei jie bus dar ir dekoruoti, jie bus tikrai patys, patys mieliausi. Tad galėsite ir patys jais grožėtis, ir kitiems dovanoti.

O kokia tema juos apipiešti, sugalvosite patys, o dažus Vaida rekomenduoja akrilinius.
Aš pamišusi dėl akmenėlių, tad man laaaabai gražu.
2013 m. kovo 1 d., penktadienis
Ryte oras ir nuotaikos tiesiog glostė širdį, o dabar diena bjursta. Prognozės savaitgaliui nekokios, jas tikrinuosi http://www.yr.no/place/Lithuania/Kaunas/Kaunas/ šiame norvegų tinklalapyje. Jis man patinka dėl to, jog gali pažiūrėti ne tik esamą ar būsimą temperatūrą, bet ir tokią kokią jaučiate, priklausomai nuo drėgmės, ir vėjo. Nes užėjus su rodykle ant temperatūros (pvz. ryt rodo -1, o iš tikrųjų jausitės lyg būtų -6), rodys atsiradusiame langelyje, tuo laiku, jaučiamą temperatūrą.

Esant tokiam orui, greičiausiai rytoj daugelis liksite namuose. Tad siūlau pasinaudoti Vaidos idėja ir surengti šeimyninę lipdymo popietę.

"Artėjant savaitgaliui reikia sumastyti kuo užimsime vaikus. Siūlau surengti lipdymo popietę. Garantuoju, kad su malonumu įsitrauks į šią pramogą visa šeima.

 
Mes esam įsigiję labai šaunias knygutes, o jums siūlau tiesiog atsispausdinti arba tiesiog įsijungus žiūrėti instrukcijas.
 ...
 ...

 ...

 ...

 ...

...

...

 
Galima naudoti tiek modelinį, tiek paprastą plastiliną, tikrai kokybei reikšmės neturi, dar reikia turėti dantų krapštukų, kurie bus naudojami sutvirtinimui.


Malonaus savaitgalio su šeima. Vaida."

Šiandien pirmoji pavasario diena. Puiki nuotaika ir pakylėtas jausmas mane užpūsta pabudus, ir pamačius jog žemę jau šildo saulės spinduliai. Ir nors pusnys dar stūkso kieme, nors paskutinėmis dienomis vėjuota. Širdis džiaugiasi...
Taip kaip visa gamta bunda, tai ir aš noriu pasidalinti savo pabudimo mankšta. Nes jau prisiverčiu daryti ją rytais. Nors laikiau save sportiška visą gyvenimą, rytinės mankštos man atrodydavo kaip katorga, niekada jų nepropagavau, nes nesuprasdavau, kaip galima keltis ryte anksčiau ir sportuoti. Bet keičiasi laikai ir va jau antri metai, kai jau pajaučiu jog visa gamta pradeda budintis, man norisis vis anksčiau keltis ir pasportuoti :) Sporto klubą organizuojuosi namuose. Ir dažniausiai skiriu tam apie 10-15 min. Tai darau žiūrėdama trumpas mankštas per visagalį YOUTUBE.



Ši moteriškė "prikepusi" ir į Youtube įdėjusi šaunių, atskirų raumenų grupių, mankštų, jei turite laiko pasportuojate žiūrėdama vieną, ar net kelias pamokėles.
O jei norite ne tik gerai jaustis, bet ir per porą mėnesių atsikratyti per žiemą prilipusių kilogramų, tai rekomenduoju Victorios Secret mankštą pavadinta "Riebalų sprogdinimu".


Iš savo patirties galiu pasakyti jog po tokios mankštos raumenys skauda visur. Bet kai sportuoji ir matai prieš save VS angelus, tai nejučiomis patiki jog po poros savaičių busi tokia kaip ir jos :))))))

Taigi šiandien pradedam sportuoti, o tada jau kibsime į tiesioginius pavasario darbus, nes jau norom nenorom, prisikaupė ir idėjų, ir patarimų pavasariškomis temomis :)

Nuo šiandien ne tik prasidėjo pavasaris, bet taipogi startavo nauja išvaizda pasidabinęs tinklalapis. Taip kaip jį kūriau savarankiškai, ateityje pasidalinsiu ir savo patirtimi :) Jei ir jūs norite dalintis savo patirtimi, kuriant ar tiesiog įžvelgiant malonias smulkmenas savo aplinkoje, prašome susisiekite su manimi :)

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį