2012 m. lapkričio 20 d., antradienis
Kur buvęs, kur nebuvęs, vėl Edvinas su manimi.
Aš, iš tų tėvų, kurių vaikai, noriai eina į darželį, tad Edvinui didžiulė "trauma" atsikėlus nerasti brolio ir dar prie viso to, sužinoti jog šiandien jis lieka namuose. Gerai jog šiemet, turime draugę, Snaigę. Vis linksmiau :)


Tam kad diena neprailgtų mes vis kažką bandome ir kuriame. Tad šiandien kepėm paveikslus :) Taip, taip. Kad paveikslus iškeptumėme mums prireikė: 2 v.š. miltų, 2 v.š. smulkios druskos, vandens, maistinių dažų ir dar šio, bei to :)


Pirmiausiai sumaišome dubenėlyje miltus ir druską, tuomet įpilame šlakelį vandens, jog masė gautųsi tyrelės konsistencijos. Tada masę padalijame į atskirus bliūdelius ir į juos įlašiname maistinių dažų (maistinius dažus nusipirkti galima daugelyje prekybos centrų). Paimame kartono lapų (paprasti, ploni lapai netiks, juos kepant, jie greitai gali supleškėti) ir marginame juos pasigamintais dažais. Marginimui mes naudojome kosmetinius krapštukus, bet buvo galima ir paprastais teptukais.

Ir dabar pats svarbiausias, bei atsakingiausias dalykas.
Imame piešinį ir dedame į mikrobangų krosnelę, tada jį pakepame.
Prireiks 30 sekundžių, jei piešinys išmargintas smulkiais taškeliais, o jei dideliais MENIŠKAIS PLĖMAIS, darbeliui iškepti gali prireikti ir kiek daugiau laiko iki  60 sekundžių.
Taip kaip mūsų darbai labiau priminė meniškus plėmus, tai Edvinui teko luktelėti :)


Prižiūrėkite paveikslo kepimo procesą, nes sekundės bėga greitai, o darbelis juk pieštas ant kartono.

O štai ir rezultatas!!!



 Ar matote, koks nuostabus Edvino - kepėjo, darbas. Paveikslo dažai iškilę, jie puikiai iškepė ir kūrinys prašyte, prašosi pas mus į kamštinės sienos parodą :)

Pabandykite, Edvinas gerokai minkė karštą piešinį, jam neįtikėtina buvo, jog dažai sukietėjo ir išsipūtė :) O tai juk padaryti, buvo visai nesunku.

0 komentarai (-ų):

About Me

Idėjų pastogė
Tikrai gerą idėją galima pažinti iš to, kad ji jau iš anksto atrodo neįgyvendinama. (A.Einstein)
Rodyti visą mano profilį